Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Maak kennis met Els in 't Veld

De NFF Ondernemers Club (NFF OC) is al meer dan 15 jaar een trotse partner van het Nederlands Film Festival. Ze ondersteunen het festival niet alleen financieel, maar met hun kennis, ervaring en netwerk spelen zij ook een belangrijke rol bij het creëren van draagvlak voor het festival. Leden genieten van diverse voordelen, bijvoorbeeld van toegang tot exclusieve evenementen. In de reeks 'Maak kennis met' stellen de leden zich voor.

Een gesprek met Els tijdens een bijeenkomst van de NFF OC gaat vooral over haar passie voor verhalen, film en film kijken. En zijdelings over haar werk. Maar als de Winnaar van de Brookz Overnameadvocaat van het Jaar Award daar wel over praat, bespeur je dezelfde passie. Els houdt van snelheid, transparantie en heldere communicatie. In haar werk en in haar rol als bestuurslid van de NFF OC.

Ik zou het mooi vinden als we jonge generaties filmmakers en ondernemers aan elkaar kunnen verbinden. Leren van elkaar.”
--Els in 't Veld

Als partner van MA law, een M&A/corporate advocatenkantoor voor ondernemers, investeerders en familiebedrijven in het MKB, zet Els zich met overgave in om samen met cliënten te komen tot succesvolle overnames en tot oplossingen voor complexe ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Heel praktisch en heel concreet. Dankzij haar vader kijkt Els al vanaf jonge leeftijd film, die 80-plusser ging in zijn tijd zeker drie keer per week naar de film, en zo gewoon was dat toen niet. Van ‘vroege’ westerns tot aan Abel. Nooit vergeten is Els uit Abel de zin "arme mensen ruiken naar gebakken aardappelen" (Olga Zuiderhoek als Duif), prachtig. Els heeft in het LHC aardig wat cursussen van Constant Hoogenbosch gevolgd in de reeks De Grote Regisseurs. Toen dat tijdens corona niet meer in de bioscoop zelf kon maar online werd, heeft de hele familie In ’t Veld vanuit het eigen huis de online-cursussen en specials van Constant gevolgd, zoals over Monty Python, James Bond en seriemoordenaars – vooral haar vader was bijzonder gecharmeerd van de laatste. Die cursussen thuis volgen komt voor Els in de buurt van ze in de bioscoop volgen – met haar Nebula beamer thuis is het bijna alsof Els in haar eigen bioscoop zit. Maar naar de bioscoop gaan doet ze liever.

Los en vast

Els kijkt zo’n beetje alles. “Ik ben vooral dol op verhalen, of dat nou in boeken is of in films. Maar zelden en en: als ik het boek gelezen heb, wil ik die film niet zien, die verbeeldt het bijna altijd anders dan het in mijn verbeelding was bij het lezen van het boek. Ik kan de hele dag film kijken. Koreaanse series: guilty pleasure, echt verslavend; Afterlife, een Britse serie: lief en aandoenlijk; maar ook The Real Housewives van waar dan ook – ‘tv-behang’ – en ook blockbusters zoals de Lord of the Ring-trilogie of de Alien-films. La Meglio Gioventù: heerlijk kabbelend."

Eruit springen

“Uiteraard ben ik lid van verschillende ondernemerclubs, en die zijn zo’n beetje allemaal gerelateerd aan mijn vakgebied. De NFF OC, die de combinatie van netwerken en film biedt, vind ik er uit springen omdat het heel anders in dan de reguliere netwerkclubs. Dat hoor ik ook terug van de klanten die mijn kantoor had uitgenodigd voor events van het filmfestival deze september: ik heb van hen hele positieve reacties gehad op de avond met De Oost. De avond die de kroon spande was echter de wandeling Filmroute In Het Donker op zaterdagavond. Een filmpremière is altijd fijn, maar deze wandeling werd door mijn gasten uitzonderlijk enthousiast ontvangen, daar is lang over nagepraat. Wat mij betreft mag er in het NFF OC programma altijd zo’n activiteit tussen zitten.”

Leren van elkaar

“Sowieso vind ik het leuk als ik vanuit mijn passie voor film een bijdrage kan leveren aan het programma van de NFF OC. Bij voorbeeld door mee te denken over een passend programma voor de leden, nadenken over wat medeondernemers en hun gasten leuk kunnen vinden. En dat kan meer zijn dan simpelweg film kijken. Ik zou het mooi vinden als we jonge generaties filmmakers en ondernemers aan elkaar kunnen verbinden. Leren van elkaar. En daarmee jonge ondernemers zich ook thuis laten voelen binnen de NFF OC”.

Online & Live

“Zolang we nog beperkt zijn in de mogelijkheden samen in de bioscoop film te kijken – by far het leukste -, zou ik wel weer een online-avond willen hebben als die keer met de première van de serie Het zaad van Karbaat. Niet alleen de serie, maar ook de Q&A met de maakster Miriam Guttman, was zo indrukwekkend. Zoiets kan ook online.”

“Als we weer een Van Eigen Bodem programmeren zou ik willen voorstellen Ruben Terlou (documentairemaker, fotograaf en arts) uit te nodigen. Voor de VPRO maakte hij o.a. de populaire documentaireserie Langs de oevers van de Yangtzedie in februari van 2021 werd uitgezonden. Als documentaire-fotograaf was hij actief in Azië en het Midden-Oosten en won hij in 2008 en 2009 voor zijn werk prijzen in verschillende categorieën van de Zilveren Camera. Op het snijvlak van fotografie en film én Utrechts. Het lijkt me heel interessant om een interview en overzicht van zijn werk te mogen meemaken.”

“Omdat ik heel enthousiast ben over de filmcursussen die ik heb gevolgd bij Constant Hoogenbosch, zou ik ook weleens een cursusavond met hem willen organiseren voor de leden van de NFF OC. Kan niet anders dan dat anderen dat ook harstikke leuk vinden!”

Kennismaken met Els en de andere NFF OC-leden?

Ondernemers Club
ga terug