Ga naar inhoud

Landelijke publiekspremière BLOEDLINK op openingsavond NFF


BLOEDLINK, de openingsfilm van het 34e Nederlands Film Festival, is op woensdag 24 september landelijk in meer dan 90 bioscopen te zien. De wereldpremière van de thriller van Joram Lürsen vormt tevens de feestelijke afsluiting van De Nationale Filmdagen. Kaarten voor de publiekspremière van BLOEDLINK op het NFF in Utrecht zijn vanaf vandaag te bestellen via filmfestival.nl/publieksopening2014.


Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (WOLF) en Tygo Gernandt (VAN GOD LOS) zijn samen te zien in de bloedstollende thriller BLOEDLINK.

In BLOEDLINK bedenken twee ex-gedetineerde een waterdicht plan voor de ontvoering van de 25-jarige rijkeluisdochter Laura Temming. Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten al snel de onderhandelingen met Laura\'s vader over het losgeld. Dan verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura (Sarah Chronis) en haar kidnappers Rico (Marwan Kenzari) en Victor (Tygo Gernandt) en ontstaat de vraag wie nu eigenlijk dader is en wie slachtoffer. Bekijk hier de trailer van BLOEDLINK.

De feestelijke publieksopening van het NFF en de afsluiting van De Nationale Filmdagen worden landelijk op woensdag 24 september in meer dan 90 bioscopen gevierd. In Utrecht, de thuisstad van het NFF, is cast & crew aanwezig voorafgaand aan de vertoning. Tickets zijn te bestellen via filmfestival.nl/publieksopening2014.

BLOEDLINK is een productie van Topkapi Films (Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings) in coproductie met BNN. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en mede mogelijk gemaakt door het Abraham Tuschinski Fonds. A-Film Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland.

De Nationale Filmdagen (18 t/m 24 september) zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Tijdens De Nationale Filmdagen willen de bioscopen en filmtheaters het publiek laten zien dat film zich nergens zo laat ervaren als op het grote witte doek. Voor vijf euro kan iedereen gedurende de hele actieperiode naar reguliere filmvoorstellingen.
ga terug