Ga naar inhoud

Gouden Film voor HEKSEN BESTAAN NIETDe film HEKSEN BESTAAN NIET heeft sinds de bioscooprelease op woensdag 18 juni meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en dat betekent een Gouden Film. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Hoofdrolspeelster Aliyah Kolf reageerde verheugd op het nieuws:
Het was waanzinnig dat ik de hoofdrol mocht spelen en het is al helemaal een droom dat de film nu zo een succes is.’

Ook Senna Borsato was zeer enthousiast:
Ik vond het te gek om aan deze film mee te mogen werken en vind het supervet dat er al zoveel bezoekers zijn geweest!

HEKSEN BESTAAN NIET gaat over een geheime heksenraad die uit vijf Sterrenheksen bestaat. Zij behoeden de wereld tegen het kwaad. Maar één van de heksen, Concuela (Leontine Borsato), heeft slechte bedoelingen. Wanneer Concuela naar de gevangenis wordt verbannen hebben de heksen een probleem: met slechts vier heksen kunnen de heksen de wereld niet beschermen tegen Concuela’s kwade plannen. Een magisch amulet wordt ingezet om een vijfde heks te zoeken. Het amulet komt terecht bij Katie (Aliyah Kolf), een meisje met magische talenten. Concuela is echter ook naar haar op zoek.

Naast Leontine Borsato en Aliyah Kolf spelen ook Senna Borsato, Jörgen Raymann en Roué Verveer rollen in de film. De regie is in handen van de debuterende Aramis Tatu en Adel Adelson (SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRA).

AM Pictures en Sparkel Pictures (SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRA) produceerde de film in coproductie met Just Bridge Entertainment (HARTENSTRAAT). De film is tot stand gekomen met steun van het Abraham Tuschinski Fonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse filmtijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt HEKSEN BESTAAN NIET kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.
ga terug