Ga naar inhoud

BROZER in première op het NFF

[caption id="attachment_1236" align="alignnone" width="460"]Foto: Annemarieke van den Broek[/caption]


BROZER, de nieuwe film van regisseur Mijke de Jong, beleeft op zondag 28 september zijn Nederlandse première op het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg. Vandaag werd bekendgemaakt dat de wereldpremière begin september plaatsvindt tijdens het Toronto International Film Festival.

Nadat ze in 1997 vier zussen in de prijswinnende film BROOS vertolkten, maken we in BROZER opnieuw kennis met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos).

Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid. Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.

BROZER is een reünie van de makers van BROOS, waarin een familiebijeenkomst eindigt in en nachtmerrie. In BROZER slaan Leonoor Pauw, Marnie Blok, Lieneke Le Roux, Adelheid Roosen, Jolein Laarman en Mijke de Jong opnieuw de handen ineen. Tijdens het 17e Nederlands Film Festival in 1997 werd de voltallige cast van BROOS bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Actrice.

BROZER is een productie van Topkapi Films en PRPL in coproductie met de VPRO en HUMAN, met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en donateurs van de Stichting Ongeremd Delen.

De Nederlandse première van BROZER vindt plaats op 28 september tijdens het 34e Nederlands Film Festival. Op 2 oktober brengt distributeur ABC/Cinemien de film uit in de Nederlandse filmtheaters.
ga terug