Ga naar inhoud

Kristallen film voor STRIKE A POSE

[caption id="attachment_1547" align="alignnone" width="720"]v.l.n.r.: Dorith Vinken, Ester Gould, Reijer Zwaan, Rosan Boersma[/caption]


STRIKE A POSE, een documentaire van Ester Gould en Reijer Zwaan, heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film, over Madonna’s meest beroemde en spraakmakende dansers, in de bioscoop. De Kristallen Film werd dinsdagavond namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds op feestelijke wijze uitgereikt.

STRIKE A POSE vertelt het verhaal van zeven jonge dansers – zes homo, één hetero – die in 1990 uitgroeien tot iconen van seksuele vrijheid dankzijn de film IN BED WITH MADONNA. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Zowel Nederlandse als internationale critici zijn lovend over deze film die gaat over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

De tv-rechten van STRIKE A POSE zijn inmiddels al verkocht aan Duitsland, Frankrijk, Zweden en Israël. Vandaag gaat de film in België in première en later dit jaar verschijnt de film ook in de Italiaanse bioscopen. Sinds STRIKE A POSE in première ging tijdens de Berlinale 2016 reist de documentaire de wereld over en doet onder andere New York (Tribeca), Toronto (Hot Docs), Buenos Aires (Bafici), Sheffield (Doc/Fest), San Francisco (Frameline), Sydney (FilmFest), Londen (East End) en Los Angeles (Outfest) aan.

STRIKE A POSE is een film van regisseurs Ester Gould en Reijer Zwaan. De documentaire is geproduceerd door CTM Docs en The Other Room in coproductie met de NTR, Serendipity Films en SWR. De film is tot stand gekomen met steun van de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image, Aids Fonds, Creative Europe Programme en het Mediafonds. De film wordt gedistribueerd door Cinemien en is momenteel nog in 19 Nederlandse filmtheaters te bewonderen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

STRIKE A POSE is de derde documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.

www.strikeaposefilm.com
ga terug