Ga naar inhoud

Gouden Film voor FAMILIEWEEKENDFAMILIEWEEKEND, het speelfilmdebuut van regisseur Pieter van Rijn, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de komedie al in de bioscoop. Om deze mijlpaal te vieren werden castleden Derek de Lint en Cynthia Abma vanmiddag namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Gouden Film. Daarnaast werd de Gouden Pen door Netwerk Scenarioschrijvers overhandigd aan scenarioschrijvers Luuk van Bemmelen en Melle Runderkamp.

FAMILIEWEEKEND draait om de rijke weduwnaar Pieter Severijn (Derek) die zijn kinderen uitnodigt voor een familieweekend met de aankondiging dat hij belangrijk nieuws heeft. Roderick (Dirk), Fleur (Jelka) en Benjamin (Tim) hebben al snel de conclusie getrokken dat hun vader eindelijk het familiefortuin gaat verdelen. Vol verwachting vertrekken ze naar het landgoed, maar eenmaal aangekomen wacht hen een vervelende verrassing. In plaats van nieuws over de verdeling van de erfenis worden de kinderen geconfronteerd met Bonnie (Jennifer), de mooie, ordinaire en bovenal dertig jaar jongere geliefde van Pieter. Het grote nieuws: Pieter en Bonnie gaan trouwen. Wanneer de ergste schok voorbij is, zetten de kinderen alles op alles om het huwelijk te voorkomen. Maar hoe hoger de strijd oplaait, hoe meer de vraag zich opdringt wat er belangrijker is in het leven: geld of toch familie?

FAMILIEWEEKEND is een film van regisseur Pieter van Rijn, die eerder verantwoordelijk was voor FLIKKEN MAASTRICHT en BLOEDVERWANTEN, naar het scenario van Luuk van Bemmelen (DIK TROM) en Melle Runderkamp (BLACK OUT). De film is een productie van Kaap Holland Film en is tot stand gekomen met steun van RTL Entertainment en een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Film Fonds. FAMILIEWEEKEND wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is momenteel te zien in 22 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

FAMILIEWEEKEND is de zesde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.
ga terug