Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film Award voor Silence of the Tides

De documentaire Silence of the Tides over de getijden en seizoenen van het Waddengebied, heeft in de filmtheaters 10.000 bezoekers getrokken. Filmmaker Pieter-Rim de Kroon ontving hiervoor de Kristallen Film. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Silence of the Tides is de eerste Nederlandse documentaire die dit jaar bekroond wordt met een Film Award.

Uitreiking Kristallen Film aan de makers van Silence of the Tides 2 Van links naar rechts: Wallie Pollé (Windmill Film) Pieter-Rim de Kroon (regisseur) en Annemiek van der Hell (Windmill Film)

Silence of the Tides is een cinematografisch portret in beeld en geluid over het Waddengebied, dat één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld is. In de documentaire zonder voice-over wordt de breekbare relatie tussen mens en natuur verkend binnen de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu.

Het internationaal bekroonde Silence of the Tides werd geregisseerd door Pieter-Rim de Kroon (Hollands licht) aan de hand van het scenario door Pieter-Rim de Kroon en Michiel Beishuizen. Windmill Film produceerde de documentaire over het werelderfgoed. De film is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive in coproductie met AVROTROS en Bildersturm Filmproduktion, met ondersteuning van CoBO, Provincie Noord-Holland, NDR, WDR en Wild at Art. Cinema Delicatessen distribueert Silence of the Tides die momenteel in 67 filmtheaters te zien is.

Silence of the Tides st 4 jpg sd high scaled

Deze film ook zien?

Naar Silence of the tides in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still Silence of the Tides

Kristallen Film Award

De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Voor een Nederlandse film die tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes verkoopt, wordt de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film door het Nederlands Film Festival, het Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend.

Silence of the tidesKristallen FilmNederlandse filmsDocumentaires
ga terug