Ga naar inhoud
Nu kijken

Kijk de films uit de Nederlandse Filmroute

Waar mauwde Minoes, zei Phileine sorry en scheurde de Amsterdamned-speedboat over de werf? In Utrecht! Deze week tippen we films die (deels) in Utrecht zijn opgenomen. Na het kijken van de films lekker bewegen? Download de Nederlandse Filmroute-app en maak een wandeling langs de filmlocaties in de Utrechtse binnenstad.

Gebruiker heeft telefoon in diens hand met daarop de Nederlandse Filmroute app

Maak kans op een bioscoopbon!

Woon je in Utrecht of heb je binnenkort een dagje Domstad op de planning? Loop de Nederlandse Filmroute langs bekende filmlocaties en maak kans op een bioscoopbon ter waarde van €20 plus NFF merchandisepakket. Bekijk de actie op Instagram en doe mee!

Winkel Van Sinkel tijdens de rondleiding Filmroute in het Donker Fotograaf Almicheal Fraay 12 De Nederlandse Filmroute in het Donker tijdens NFF 2021
Amsterdamned filmstill

Amsterdamned

Thriller over een maniak die paniek veroorzaakt in de grachten van Amsterdam. Een politie-inspecteur onderzoekt de moorden en ontmoet daarbij Laura, die iets met de misdaden te maken lijkt te hebben.

Karakter

Karakter

Oscarwinnend speelfilmdebuut van Mike van Diem naar het boek van F. Bordewijk, over de gevreesde deurwaarder Dreverhaven die de carrière van zijn ambitieuze bastaardzoon Katadreuffe probeert te dwarsbomen.

Minoes

Minoes

Een verlegen journalist (Theo Maassen) krijgt zijn nieuws van Juffrouw Minoes (Carice van Houten) die eigenlijk een poes is. Via de katten in de buurt is ze op de hoogte van alle nieuwtjes.

De Oost filmstill

De Oost

De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in ‘De Oost’, en raakt in conflict met zijn geweten. Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Phileine Zegt Sorry Filmstill

Phileine zegt sorry

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ronald Giphart waarin de Utrechtse Phileine haar vriendje Max achterna reist naar New York en daar tot nieuwe inzichten komt.

Nederlandse FilmrouteUtrechtKijktipsFilmlocaties
ga terug