Ga naar inhoud
Nu kijken

Kijk Ons: speciale voorpremières El houb

Van 11 t/m 18 oktober organiseert Kijk Ons speciale vertoningen van de film El houb in filmtheaters door heel het land. El houb is een tragikomisch familiedrama over een Nederlands-Marokkaans gezin dat gevoelige onderwerpen uit de weg gaat.

Still El Houb

Over El houb

De Marokkaans-Nederlandse Karim (gespeeld door Fahd Larhzaoui) keert nadat hij door zijn vader betrapt is met een man, terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn familie te vertellen dat hij op mannen valt. Als zijn ouders zijn dappere bekentenis vervolgens negeren, moet Karim op zoek naar een manier om de stilte te doorbreken. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Kan hij met zijn eigen gevoelens in het reine komen en de confrontatie met zijn familie aangaan?

De speelfilm ging deze zomer in wereldpremière op het Frameline Film Festival in San Francisco, het grootste LGBTQ+filmfestival ter wereld, en werd aangekocht voor bioscoopreleases in Amerika en Canada. Internationaal vermaarde acteurs Lubna Azabal (Paradise Now, Incendies) en Slimane Dazi (Un prophète) spelen de ouders van Karim. Daarnaast spelen Nederlandse acteurs Emmanuel Ohene Boafo (winnaar van Louis d’or 2021) en Nasrdin Dchar (bekend van Rabat, Mocro Maffia) belangrijke rollen. Regisseur Shariff Nasr schreef het scenario samen met Philip Delmaar (Zenith, Keizersvrouwen, Zuidas). El houb is een BIND-productie en wordt uitgebracht door Gusto Entertainment. De film gaat 13 oktober in première in Nederland.

De film laat zien dat er een alternatief is voor lijden in stilte binnen een gezin. Ik gun iedereen in dezelfde positie als Karim en zijn familie bevrijding.”
--Hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui

Over Kijk Ons

Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlandse artistieke film ons te bieden heeft. Kijk Ons staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing. Kijk Ons zet de spotlight ook op de makers van deze films. Wie zijn zij, welke culturen dragen ze met zich mee en waarom vertellen zij hun verhalen? Kijk Ons organiseert daarom altijd inhoudelijke extraatjes bij een vertoning zoals een Q&A of een interview met cast of crew.

Kijk Ons is een initiatief van het Nederlands Film Theateroverleg, Filmfonds, Eye Filmmuseum, Nederlands Film Festival, Filmkrant en de Nederlandse filmtheaters. Eerder waren er onder andere Kijk Ons-edities met de films Met Mes, Kom Hier Dat Ik U Kus, Love in A Bottle en Nr. 10.

Still El houb

In een Filmtheater bij jou in de buurt

Bekijk via onderstaande knop waar je El houb kunt zien en bestel direct je tickets!

Still El houb 3

Kijk Ons

Wil je meer weten over Kijk Ons? Of ben je benieuwd naar eerdere edities? Lees dan meer via onderstaande knop.

Kijk Ons
ga terug