Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Silverstar

Paardenfilm Silverstar van Britt Dekker heeft 100.000 bezoekers gehaald en is met de Gouden Film Award bekroond. Het is de 250e Gouden Film Award die sinds 2001 is uitgereikt aan Nederlandse films. Medespeler Juvat Westendorp verraste een uitzinnige Britt Dekker vlak voor het NK Dressuur dat ze dit weekend zal rijden met haar paard George. Het paard, dat ook meespeelt in de film, kreeg speciaal voor deze gelegenheid een gouden sjerp. Het is dit jaar de negende Gouden Film die is uitgereikt. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Silverstar goud Juvat Westendorp en Britt Dekker ©Nederlands Film Festival / Friso Spoelstra

Over de film

In Silverstar runt Megan (gespeeld door Britt Dekker) haar eigen manege waar ook haar paard Whitestar en diens zoon, het jonge paard Silverstar, wonen. Als Silverstar bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. Na de brand krijgt Megan hulp aangeboden van paardenhandelaar Carina. Maar is zij wel te vertrouwen? Esmee komt erachter dat er vreemde dingen gebeuren en om Silverstar te redden, ziet ze geen andere optie dan met het paard op de vlucht te slaan.

Over de productie

Silverstar is, net als de film Whitestar uit 2019, een idee van Britt Dekker. De film is geregisseerd door Diede in ’t Veld (Kruimeltje en de strijd om de Goudmijn) en het script is geschreven door Michiel Peereboom (Whitestar). In Silverstar acteren naast Britt Dekker o.a. ook Juvat Westendorp, Wendy Ruijfrok, Eliyha Altena, Bo Maerten, Anneke Blok, Bart Klever, Hugo Maerten, Noah de Nooij en Lizzy van Dijk. De film is geproduceerd door 2CFilm en is met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinkski Fonds tot stand tegekomen. De distributie van Silverstar is in handen van Dutch FilmWorks.

Silverstar Still

Deze film ook zien?

Naar Silverstar in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Silverstar Still

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Gouden Film
ga terug