Ga naar inhoud

Gouden Film voor WONDERBROEDERS

[caption id="attachment_1293" align="alignnone" width="460"]V.l.n.r.: Martin van Waardenberg, Johan Timmers en Egbert-Jan Weeber (credits: Saskia Bagchus, voor toestemming gebruik foto en high-res versie: All Access Entertainment)[/caption]


Vandaag kregen Johan Timmers, Martin van Waardenberg en Egbert-Jan Weeber de Gouden Film overhandigd op de Theaterschool in Amsterdam voor de Eyeworks speelfilm WONDERBROEDERS. De film is geregisseerd door Johan Timmers en hij tekende samen met Martin van Waardenburg voor het scenario. Sinds de release op donderdag 2 oktober hebben inmiddels meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.


In de film WONDERBROEDERS leven vijf monniken harmonieus in het klooster van Wanroij. Totdat er ineens een stel bouwvakkers de rust komt verstoren. De kerkleider heeft hun klooster en de grond verkocht aan de gemeente, die er een commercieel wellness resort van wil maken. De broeders wringen zich in allerlei hilarische bochten en zetten alles op alles om de plannen voor deze ‘turkse stoomzooi’ tegen te gaan. Wanhoopsdaden die niet bepaald hoopgevend zijn. En dan openbaart er zich een wonder! Ze lijken gered, maar hun leven staat vanaf dan totaal op zijn kop…

WONDERBROEDERS is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama (producent Maarten Swart) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Eyeworks Holding, Eyeworks België, Inspire Pictures, de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering, RTL Entertainment en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. A-Film Benelux verzorgt de distributie. WONDERBROEDERS draait momenteel in 39 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film, Martin van Waardenberg en Johan Timmers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt WONDERBROEDERS kans op het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm 2015. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015.

www.wonderbroedersdefilm.nl
ga terug