Ga naar inhoud

Gouden Film voor PIJNSTILLERS

[caption id="attachment_1287" align="alignnone" width="460"]V.l.n.r.: Gijs Blom, Tessa Schram, Susan Radder en Massimo Pesik[/caption]


Vandaag heeft PIJNSTILLERS 100.000 bezoekers behaald en dat betekent een Gouden Film. In de pauze van de filmvertoning in JT Bioscoop te Amersfoort werd de 100.000e bezoeker in het zonnetje gezet in bijzijn van acteurs Gijs Blom, Susan Radder en Massimo Pesik en regisseur Tessa Schram. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.


PIJNSTILLERS gaat over Casper, die zijn vader nooit heeft leren kennen en alleen woont met zijn moeder Marit. In zijn vrije tijd zit hij het liefst achter de piano. Hij is dan ook heel blij als hij wordt gekozen om pianist te worden in een jeugdorkest. Helemaal als hij daar bevriend raakt met Anouk die weet wat Casper meemaakt als hij ontdekt dat zijn moeder ernstig ziek is. Marit heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren besluit Casper met zijn beste vriend Pim zijn vader te gaan zoeken.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Gijs Blom (JONGENS), Birgit Schuurman (BLACKOUT) Susan Radder (KAUWBOY) en Massimo Pesik. Andere belangrijke rollen zijn voor Raymond Thiry, Kees Boot en Lara Leijs. Het scenario is geschreven door Tessa Schram en Maria Peters. De film is geregisseerd door Tessa Schram. PIJNSTILLERS is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee.

De productie van PIJNSTILLERS was in handen van Shooting Star Film Company in coproductie met de KRO en Umami Media. De film is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het CoBO fonds en het Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie in Nederland. PIJNSTILLERS draait op dit moment nog in 126 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan Maria Peters en Tessa Schram, de scenarioschrijfsters van de film.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt PIJNSTILLERS kans op het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm 2015. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015.
ga terug