Ga naar inhoud

Gouden Film voor WIPLALA

[caption id="attachment_1309" align="alignnone" width="460"]Credits foto: Femmy Weijs / All Access BV[/caption]


Een Gouden Film voor WIPLALA, de vrolijke kerstfilm voor het hele gezin. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film van regisseur Tim Oliehoek in de bioscoop gezien. Het scenario is geschreven door Tamara Bos gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Gisteravond werden Tim Oliehoek en hoofdrolspelers Géza Weisz, Kee Ketelaar en Sasha Mylanus verrast met de Gouden Film bij het wassenbeeld van Annie M.G. Schmidt in Madame Tussauds. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.


Annie M.G. Schmidts WIPLALA gaat over een klein mannetje genaamd Wiplala, dat bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door het negenjarige zoontje van de familie Blom. Wanneer hij per ongeluk het hele gezin net zo klein tinkelt als hijzelf, begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld.

De film is geproduceerd door BosBros in coproductie met Samsa Film (Luxemburg) en Ciné Cri de Coeur (België) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. Paradiso Filmed Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. WIPLALA draait momenteel in 135 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film Tamara Bos. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

www.wiplaladefilm.nl
ga terug