Ga naar inhoud

Gouden Film voor MEES KEES OP DE PLANKEN

[caption id="attachment_1305" align="alignnone" width="460"]Fotocredits: All Access/Mireille Martis[/caption]


Gisteren behaalde MEES KEES OP DE PLANKEN de Gouden status. 100.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien. Vandaag werden hoofdrolspelers Felix Osinga, Brent Thomassen en Sanne Wallis de Vries, scenarist Tijs van Marle en producent Chris Derks door acteur Cas Jansen verrast met een Gouden Film. De film van regisseur Barbara Bredero is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave.


MEES KEES OP DE PLANKEN is de derde succesvolle film in de Mees Kees-reeks. De voorgangers MEES KEES en MEES KEES OP KAMP trokken in 2012 en 2014 meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscoop en behaalden hiermee de Platina status.

De klas van Mees Kees mag een toneelstuk gaan maken. Iedereen heeft er zin in, totdat ze er achter komen dat het stuk dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) heeft uitgekozen verschrikkelijk saai is. Het moet bovendien worden opgevoerd in het zaaltje van het nabijgelegen bejaardenhuis; best een enge plek om rond te lopen. Mees Kees probeert het een en ander op te lossen en geeft het stuk een eigen draai, zoals alleen Mees Kees dat kan. Net als alles op rolletjes loopt, vertelt Dreus dat de juf terugkomt van zwangerschapsverlof. Mees Kees zal dus plaats moeten maken. De hele klas is in rep en roer. Ze vinden het maar stom dat Mees Kees weggaat. Mees Kees vindt het zelf ook ellendig, maar hij kan er niets aan doen. Hij is immers een stagiair en de juf is een echte juf. Hij moet naar de kleuters waar Mees Kees volgens de regels van Dreus een half jaar stage moet lopen. De kinderen proberen lief te zijn voor de juf, maar ze missen Mees Kees! Zou alles uiteindelijk toch nog goed komen?

MEES KEES OP DE PLANKEN is geproduceerd door Paul Voorthuysen van PV Pictures (DUMMIE DE MUMMIE, HOE DUUR WAS DE SUIKER) met Chris Derks als gedelegeerd producent en Katja Scheffer als associate producer. In coproductie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds. Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MEES KEES OP DE PLANKEN draait momenteel in 130 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film Tijs van Marle. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

www.meeskeesdefilm.nl


Volledige cast en crew MEES KEES OP DE PLANKEN.
ga terug