Ga naar inhoud
Film Awards

Kraantje Pappie verrast met Gouden Film voor Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring heeft de Gouden Film-status behaald. Er zijn 100.000 bioscoopbezoekers naar de familiefilm onder regie van Aram van de Rest gegaan. Hiphopartiest Kraantje Pappie werd vanmiddag in zijn woonplaats Groningen verrast met de Gouden Film. Hij ontving de award uit handen van hoofdrolspeler Lily Richardson. In de film speelt Kraantje Pappie de rol van nieuwe stiefvader Fred. De Gouden Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het is de eerste Gouden Film die in 2024 aan een Nederlandse film is uitgereikt.

Gouden Film Juf Braaksel en de magische ring

Over Juf Braaksel en de magische ring

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi (Djamila). Maar dan wordt de vreselijke juf Brakel (Nicolette van Dam) directeur die allerlei regels verzint: geen telefoons, verjaardagen mogen niet meer gevierd worden en trakteren is ten strengste verboden. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze bedenken een plan om van haar af te komen, terwijl Lotte ook nog een geheim heeft dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van Juf Evi daarbij helpen?

Over de productie

Aram van de Rest (Liefde zonder grenzen) regisseerde de film naar het scenario van Michiel Peereboom, dat gebaseerd is op de Juf Braaksel-reeks van auteur Carry Slee. In de film zijn er rollen voor Nicolette van Dam, Djamila, Lily Richardson, Kraantje Pappie, Juvat Westendorp, Carolina Dijkhuizen, Flint de Man, Anna Broekmaat en Svenn van der Kruit. AM Pictures produceerde Juf Braaksel en de magische ring dat met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds tot stand is gekomen. De familiefilm Juf Braaksel en de magische ring, gedistribueerd door Splendid Film, draait nu in 131 bioscopen.

Juf Braaksel en De Magische Ring st 3 jpg sd low

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar Juf Braaksel en de magische ringin de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Juf Braaksel en De Magische Ring st 2 jpg sd low

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug