Ga naar inhoud

Gouden Film voor KEET & KOEN EN DE SPEURTOCHT NAAR BASSIE & ADRIAANKEET & KOEN EN DE SPEURTOCHT NAAR BASSIE & ADRIAAN heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Vanochtend werden het duo Keet! & Koen en regisseur Annemarie Mooren namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds blij verrast met de Gouden Film. KEET & KOEN EN DE SPEURTOCHT NAAR BASSIE & ADRIAAN is de twaalfde Nederlandse film die dit jaar meer dan 100.000 bezoekers trekt.

In KEET & KOEN EN DE SPEURTOCHT NAAR BASSIE & ADRIAAN gaan Keet! (Janouk Kelderman) en Koen (Patrick Martens), de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie (Bas van Toor) en Adriaan (Aad van Toor). Bassie en Adriaan zijn ontvoerd door De Jonkheer, het neefje van hun eeuwige vijand de Baron. Lukt het Keet! en Koen om het bekende duo te redden uit de handen van de schurken? Keet! en Koen blijken volwaardige opvolgers van Bassie en Adriaan in dit spannende familieavontuur.

KEET & KOEN EN DE SPEURTOCHT NAAR BASSIE & ADRIAAN is een film van regisseur Annemarie Mooren en is geschreven door scenarioschrijver Dick van den Heuvel. De film is geproduceerd door Mountain Road Entertainment Group en tot stand gekomen met steun van het Abraham Tuschinski Fonds, Nico van Wanrooij en Peter Boom. KEET & KOEN EN DE SPEURTOCHT NAAR BASSIE & ADRIAAN wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is momenteel in 119 zalen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film. | www.keetenkoen.nl
ga terug