Ga naar inhoud

Kristallen Film voor THE OTHER SIDE OF THE HEART IS WHITE



De documentaire THE OTHER SIDE OF THE HEART IS WHITE van Leonardo Pansier en Brandon Baan heeft de status van Kristallen Film bereikt. 10.000 bezoekers hebben de documentaire sinds de release op woensdag 12 februari in de bioscoop gezien. Niet eerder behaalde een documentaire zo snel deze status. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Twee jaar lang volgden debuterend filmmakers Leonardo Pansier en Brandon Baan vier fanatieke maar totaal verschillende Feyenoord-supporters, teneinde hun levens in het teken van hun favoriete club te documenteren. Wat drijft een keurige moeder om nog geen week na de bevalling met haar pasgeboren baby een kolkende Kuip te betreden? Waarom verliest een Rotterdamse zakenman liever een belangrijke klant, dan van hem te moeten horen dat die een gelijkspelletje best oké vindt? Hoe ver gaat de liefde van een voormalig topsporter voor zijn club en hoe begeleidt een geëmotioneerde anesthesioloog zijn stervende Feyenoord-kameraad tijdens diens laatste dagen? Plus, wat is de rode draad in vier levens die zo van elkaar verschillen? Dat is het verhaal dat de docu-film THE OTHER SIDE OF THE HEART IS WHITE wil vertellen.

THE OTHER SIDE OF THE HEART IS WHITE is een productie van H-K Enterprise, met steun van Nirint Shipping. De film is te zien in Pathé de Kuip.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
ga terug