Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film Award voor Zwanger & Co

De romantische komedie Zwanger & Co door regisseur Johan Nijenhuis heeft de Gouden Film-status behaald. Ruim 100.000 bezoekers hebben de film gezien waarin Lieke van Lexmond als single verloskundige een positieve uitslag krijgt op een zwangerschapstest terwijl ze ook nog een leuke man ontmoet. Zwanger & Co is de zesde Nederlandse film die dit jaar is bekroond met de Gouden Film Award, waarvan twee Gouden Films op conto van de regisseur. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Lieke van Lexmond poseert met Gouden Film voor Zwanger Co ©Nederlands Film Festival

Over de film

Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen de perfecte man is nog nergens te bekennen. Haar familie groeit in rap tempo en de aankomende ouders worden flink op de proef gesteld. Veertigplussers Annet en Theo proberen met de nodige hulp nog een baby te krijgen, maar dan blijkt dochter Eva ineens ongepland zwanger. Piet stort zich, ondanks zijn leeftijd, vol op zijn papadag en probeert met zijn tweede leg in te halen wat hij bij zijn eerste leg gemist heeft. Merel besluit uiteindelijk om voor het single moederschap te gaan, maar net als de test een plusje geeft, en de hormonen door haar lijf gieren, is daar opeens de charmante ambulancebroeder Luuk die haar leven op zijn kop zet.

Over de productie

Zwanger & Co is ontstaan naar een idee van executive producer Daan Mollema (Verliefd op Cuba), er is aan geschreven door Aliefka Bijlsma (Marokkaanse Bruiloft) en Jacqueline Epskamp (Weg van Jou). De film is geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co (De Luizenmoeder, Verliefd op Cuba) en geregisseerd door Johan Nijenhuis (De Beentjes van Sint-Hildegard). Hoofdrollen in Zwanger & Co worden gespeeld door Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Bo Maerten, Manuel Broekman, Maaike Martens, Matteo van der Grijn, Thom Hoffman, Carolina Dijkhuizen en Beppie Melissen. De film is met bijdragen tot stand gekomen van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Zwanger & Co is door distributeur Dutch FilmWorks uitgebracht in 115 bioscopen.

Still_Zwanger Co 3

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar Zwanger & Co in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still_Zwanger Co

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Gouden FilmFilm AwardsNederlandse films in de bioscoop
ga terug