NFF Professionals

NFF Professionals is onderdeel van het Nederlands Film Festival, bestemd voor de Nederlandse vakwereld van AV-professionals. In september vindt tijdens het Nederlands Film Festival het Professionals Programma plaats. Het programma bestaat uit inspirerende masterclasses en seminars van internationale industrie-experts, de NFF Conferentie en vele netwerk mogelijkheden met vakgenoten. Daarnaast is er aandacht voor projectontwikkeling in de Holland Film Meeting en de NFF Talentdag.

 • Professionals Programma 2020

  Van zaterdag 26 september t/m donderdag 1 oktober zal het NFF Professionals Programma van 2020 volledig online plaatsvinden. De NFF Conferentie, Masterclasses en de Holland Film Meeting maken een virtuele vlucht binnen het thema van 2020: Life As We Know It. Met de 40e editie van het NFF kijken we naar de veranderende samenleving en werkpraktijk. De eerste sprekers van 2020 zijn bekend. Het hele NFF Professionals Programma wordt begin september bekendgemaakt.

 • Masterclasses en Seminars

  De eerste namen van het NFF Professionals Programma 2020 zijn bekend. Zo ontvangt het NFF dit jaar gerenommeerde sprekers als geluidsontwerper Nicolas Becker (Arrival, Gravity, DAU), Visual Effects Artist, Production Designer en regisseur Robert Stromberg (Avatar, Alice in Wonderland, The BFG) en componist Kris Bowers (When They See Us, Green Book, Dear White People). Voor de laatste informatie over de masterclasses van het NFF Professionals Programma, kun je je aanmelden voor de Masterclasses Ticket Alert.

  Bekijk de sprekers
 • NFF Extended

  Gedurende het jaar organiseert NFF Professionals bijeenkomsten met NFF Extended. In 2020 vinden enkele van de bijeenkomsten als gevolg van COVID-19 online plaats onder de titel NFF Extended Online.
  De laatste bijeenkomst was op 17 juni 2020 met als onderwerp het nieuwe COVID-19-protocol.

  Lees meer
 • NFF COVID-19 Update

  Het NFF heeft een overzicht gemaakt van de maatregelen die genomen zijn door de Nederlandse AV-fondsen. Het overzicht lees je hier.

  FAQ COVID-19
 • Terugblik Professionals Programma 2019

  Het Professionals Programma van 2019 is ten einde! Met namen als Michael Engler (regisseur Downton Abbey),  interactive designer Kat Cizek (Collective Wisdom), Sara Ellis (Royal Shakespeare Company), Fiona Crombie (production designer The Favourite) en nog vele anderen blikken we terug op een succesvol programma.

  Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief. Voor de laatste informatie over de masterclasses van het NFF Professionals Programma, kun je je aanmelden voor de masterclasses maillijst. Zo bestel je direct je tickets bij de start van de kaartverkoop en leer je als eerste welke namen er worden toegevoegd.

Neem voor vragen contact op met de Professionals-afdeling via [email protected] of 030-2303800.​


PublicSpaces

NFF is aangesloten bij PublicSpaces. Met dit initiatief onderzoeken wij samen met zo’n twintig andere partijen uit de publieke media, erfgoedinstellingen, festivals, musea, educatie en gezondheidszorg de mogelijkheden om het publieke domein in de online omgeving te versterken. Andere leidende organisaties in dit initiatief zijn onder meer VPRO, Dutch Design Week Eindhoven, EYE Filmmuseum, IDFA, Koninklijke Bibliotheek, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Pakhuis de Zwijger en Waag Society. PublicSpaces zal de komende periode periodes aanwezig zijn en presentaties geven bij CPH:DOX in Kopenhagen, STRP in Eindhoven en IFA+Summit in Berlijn. Meer informatie is te lezen op PublicSpaces.net.


Meldpunt Mores.online
Mores is het centrale, gezamenlijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen van de podiumkunsten-, film- en televisiesector. Het meldpunt is geïnitieerd door verschillende organisaties in de podiumkunsten-, film- en televisiesector en is voor iedereen die werkzaam is in deze sectoren. Meer informatie is te lezen op Mores.online