Festival 2021

Van vrijdag 24 september t/m zaterdag 2 oktober laat het Nederlands Film Festival het zien: in filmzalen door het hele land, online en in Utrecht. In het programma zie je Nederlandse filmpremières bij jou in de buurt, ontdek je nieuwe talenten, beleef je verrassende verhaalvormen in de expo Storyspace en kijk je een groot aanbod van de nieuwste en beste documentaires, korte films, speelfilms en animatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over NFF 2021? Schrijf je via de knop aan de zijkant van deze pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram!


Programma NFF 2021

Bekijk hieronder de eerste programma’s van het festival:

 • Selecties Gouden Kalf Competitie 2021

  Het Nederlands Film Festival (NFF) maakt de selectie Dramaseries/Singleplays, Korte Films en Korte Documentaires bekend die opgenomen zijn in de Gouden Kalf Competitie 2021. In samenwerking met de Dutch Academy For Film (DAFF) wordt tevens de selectie voor Lange Documentaires en Speelfilms bekendgemaakt.

  Lees meer
 • Openingsfilm: MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG

  Op vrijdag 24 september 2021 opent MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG van Antoinette Beumer de 41e editie van het Nederlands Film Festival. Auteur en regisseur Beumer verfilmde haar gelijknamige roman, waarmee ze in 2018 debuteerde.

  Lees meer
 • Expo Storyspace

  Elf digitale projecten zijn geselecteerd om mee te doen in de competitie van het Gouden Kalf Digitale Cultuur, voorheen Gouden Kalf voor Beste Interactive. De selectie omvat een breed arsenaal aan verrassende en nieuwe verhaalvormen die elk gepresenteerd worden in de expositie Storyspace.

  Lees meer
 • Professionals Programma

  Ook in dit jaar is er weer een Professionals Programma. Het programma voor AV-professionals omvat inspirerende masterclasses en seminars van internationale industrie-experts, de NFF Conferentie en vele netwerkmogelijkheden met vakgenoten. Daarnaast is er aandacht voor projectontwikkeling in de Holland Film Meeting en de NFF Talentdagen.

  Lees meer

Nu kijken

Kun je niet wachten tot het festival? Bezoek onze Nu Kijken-pagina voor kijktips voor Nederlandse film in de bioscoop en on demand.