Is deze liefdesrelatie gedoemd te mislukken, of krijgt deze een happy end? In deze intieme en intuïtieve VR-ervaring is dat helemaal aan jou.

Deze VR-ervaring van schrijver-muzikant Micha Hamel en maker Demian Albers voelt zowel groots als intiem. Groots omdat je in deze zogenaamde 'room scale VR' vrij kunt rondwandelen door de driedimensionale tekeningen, op het ritme van de woorden. Intiem omdat je in Apart Samen letterlijk in een liefdesrelatie duikt, die op de klippen dreigt te lopen. Door de speels getekende tableaus en de intuïtieve interactie beleef je de jeugdherinneringen van de geliefden die tegenpolen blijken. Als volwassenen hebben ze hun eigen gevoelens en verwachtingen, maar welke kies jij om aan te horen of te onderzoeken? Door deze keuzevrijheid en het feit dat je nooit alles kunt meekrijgen, wordt hun liefdesgeschiedenis voor de bezoeker een subjectieve én intuïtieve ervaring.

Bekijk op YouTube het verhaal van Apart Samen van de makers Micha Hamel en Demian Albers.

Apart Samen is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen.

Credits

Conceptontwikkeling
Scenario
Geluidsnabewerking
Interface en interaction design
Grafische vormgeving

Titel: Apart samen
Jaar: 2021
Duur : 23 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.