Ga naar inhoud
Stills

A Man and a Camera

Regie: Guido Hendrikx
Een geheimzinnige man belt aan bij willekeurige voordeuren en richt zijn camera op de bewoners. Zelf blijft hij hardnekkig zwijgen. Hoe zullen de mensen reageren in dit even unieke als onvoorspelbare experiment?
Net als Hendrikx' veelbekroonde Stranger in Paradise is ook deze film weer gebaseerd op een volstrekt eigenzinnig idee. Hij wandelt met zijn camera door keurige woonwijken en belt aan bij allerlei voordeuren. Wanneer iemand open doet laat hij de camera draaien, maar zwijgt hij verder als het graf. Bijna als een buitenaardse bezoeker. Wat maakt dit bij de mensen los? Van warm welkom en ontboezemingen tot geweld in deze verkenning van menselijk contact en het filmmaken zelf.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
[boondocs]
Aventura
Coproductiebedrijf
Aventura
Distributie
Cinema Delicatessen
Titel: A Man and a Camera
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 3 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills