Ga naar inhoud

Regisseur Heddy Honigmann volgt een kleurrijke groep mensen met verschillende achtergronden. Van standup-comedian tot sekstherapeut... Wat hebben ze met elkaar gemeen? Ze zijn levensgenieters, en minstens een eeuw oud.

De meer dan honderd jaar oude hoofdpersonen van 100UP zijn stuk voor stuk sterke karakters met veel levenslust en vaak veelbewogen levens. Zo werd Shirley Zussman geboren toen de Eerste Wereldoorlog begon, en maakt ze zich vandaag de dag wederom zorgen om de verharding in de wereld en is Irwin Corey een acteur en activist die het liefst ’s werelds eerste 'sit-down comedian' wil worden. Hoewel de dood hen op de hielen zit, lijken ze tevreden en niet angstig. Wat kunnen we van onze honderd-plussers leren over de wereld om ons heen?

Wil je een kijkje in het hoofd van de maker? Regisseur en grande dame Heddy Honigmann geeft op woensdag 29 september een masterclass, klik hier voor meer informatie en tickets.

Titel: 100UP
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills