Scared of Revolution

Daniel Krikke Lange documentaire - 2018 - 71 min.

Portret van de Amerikaanse performancedichter en hiphopvoorloper Umar Bin Hassan en zijn persoonlijke worsteling met de revolutie die hij zelf sinds eind jaren zestig propageerde.

Als lid van The Last Poets, een groep performance-dichters die vanaf eind jaren zestig de progressieve tijdgeest verwoordden, was Umar Bin Hassan (1948) van grote invloed op latere hiphopartiesten. In een van zijn bekendste teksten, Niggers Are Scared of Revolution, bekritiseert hij het destructieve machogedrag van zijn zwarte broeders. Dit portret concentreert zich vooral op het persoonlijke leven van Hassan, die nog altijd worstelt met demonen. Hij groeide op in armoede en had een gewelddadige, grillige vader. Zelf liet hij mede door zijn crackverslaving een treurig spoor van verbroken relaties en kinderen zonder vaderfiguur achter. Op oudere leeftijd wil hij die destructieve cyclus doorbreken.

Tickets

De keuze van Tim Hofman: Scared of Revolution

Pathé Rembrandt 2 zo 29 sep 13:00 - 14:17 11,00

Blikverruimer Tim Hofman selecteerde voor NFF 2019 een aantal recente producties. Over zijn keuze voor Scared of Revolution: "Ja, dit is een maatschappelijk belangrijke film. Komen dus."

Meer info

De keuze van Jandino Asporaat: Scared of Revolution

Louis Hartlooper Complex 3 wo 2 okt 15:00 - 16:42 11,00

Q&A's met regisseur Niels Bourgonje en producent Steffie van Rhee van De Ontmoeting - Swipe en regisseur Daniel Krikke van Scared of Revolution.

Meer info

Credits

Regie Daniel Krikke
Scenario Daniel Krikke
Producent(en) Daniel Krikke
Productiebedrijf
Camera
Thomas Fibbe
Montage
Sound Design
Nikos Michalodimitrakis
Muziek
Productieland(en)
Nederland