De man die achter de horizon keek

Martijn Blekendaal Korte documentaire - 2018 - 29 min.
Alle leeftijden

Speels gemonteerde documentaire die de verdwijning op zee onderzoekt van conceptueel kunstenaar Bas Jan Ader - een man die veel meer achterliet dan enkel een mysterie.

Meer dan veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader op avontuur te gaan. In een klein zeilbootje vertrok de Nederlandse conceptueel kunstenaar vanuit de Verenigde Staten naar Engeland. Negen maanden later werd het bootje stuurloos op zee gevonden, zonder enig levensteken van Ader. De film, een ontdekkingstocht naar dit mysterie, volgt Aders voetstappen naar Hollywood. In een avontuurlijke montage van beelden die springen in tijd, plaats en personages, laat de maker zien dat Bas Jan Ader iets groters heeft achtergelaten dan alleen een mysterie. Won op IDFA de Special Jury Award for Children’s Documentary.

Tickets

Het voorval - Armando en de mythe

Louis Hartlooper Complex 3 za 28 sep 21:30 - 23:07 11,00

De gewelddadige dood van een Duitse soldaat speelt een grote rol in het knarsende oeuvre van kunstenaar Armando. Wordt vertoond met De man die achter de horizon keek als voorfilm.

Kort: Kids special

Louis Hartlooper Complex 3 zo 29 sep 11:30 - 12:47 11,00

Verzamelprogramma metUltrakort - Blind Date, Schroom - Lulu, Jetski, De man die achter de horizon keek, Schroom - Tom, Champ en Schroom - Lily. Q&A met regisseur Camiel Schouwenaar en animator Maarten Heinstra van Ultrakort - Blind Date.

Meer info

Het voorval - Armando en de mythe

Louis Hartlooper Complex 3 wo 2 okt 12:15 - 14:05 11,00

Met De man die achter de horizon keek als voorfilm. Engels ondertiteld. 

Credits

Producent(en) Willemijn Cerutti
Productiebedrijf Cerutti Film
Vera Born
Camera
Montage
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland