De Rotterdamse kunstenaar Robert Zandvliet worstelt in deze puur visuele documentaire met zijn inspiratiebron Van Gogh. Met stanleymes en verfroller op zoek naar de kern van een landschap in de regen.

Regen in schuine strepen is de ondertitel van deze vrijwel woordloze impressie van de worsteling van kunstenaar Robert Zandvliet met inspiratiebron Van Gogh. Van het pure materiaal - lijnolie, eidooier, kleurpoeders - tot de creatie op het brede canvas in het Rotterdamse atelier. De ogen van Zandvliet weerspiegelen verschillende stadia van vastberadenheid en twijfel. Kwasten en rollers doen hun werk, het stanleymes kerft. Het schilderij wordt steeds abstracter - alleen die boompjes nog.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Visual Effects
Productiebedrijf
Interakt
Distributie
Interakt

Titel: Zandvliet // Van Gogh
Jaar: 2015
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.