Kess staat op het punt naar de middelbare school te gaan. Wat moet ze haar nieuwe klasgenoten vertellen over haar zus Bo, die overleed toen Kess bijna vijf was? Intiem portret over verdriet en identiteit.
Het is zomer. Kess geniet van haar vakantie met vrienden in het buitenzwembad. Ze heeft net afscheid genomen van de lagere school en maakt zich klaar om naar de middelbare school te gaan. Haar oudere zus Bo overleed toen Kess bijna vijf jaar oud was. Sindsdien woont ze in een huis vol herinneringen. Ze bewaart Bo's spullen zorgvuldig en hoopt dat ze op die manier verbonden met haar blijft. Tegelijkertijd is ze bang dat haar herinneringen aan Bo langzaam zullen vervagen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Basalt Film
Omroep
Human

Titel: Wolkenzusje
Jaar: 2019
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

FamiliebandenGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01