Ga naar inhoud
WitteFlits_01.jpg

Witte Flits

Regie: Laura Hermanides
Witte Flits, het speelfilmdebuut van Laura Hermanides, is de openingsfilm van de 44e editie van NFF. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na ruim twintig jaar psychisch lijden krijgt een jonge man toestemming voor euthanasie. Zijn ouders steunen hem in de complexe weg naar een waardige dood.

Wanneer Aagje (Renée Soutendijk) en Toon (Raymond Thiry) horen dat hun 42-jarige zoon Rick (Sanne den Hartogh) de laatste fase ingaat van een euthanasietraject wegens psychisch lijden, staan zij voor de opgave om hem voorgoed los te laten. Is hun liefde sterk genoeg om Rick te steunen in zijn diepe verlangen naar een waardig einde?

Laura Hermanides (Anahit) regisseerde haar speelfilmdebuut Witte Flits en schreef samen met Roelof Jan Minneboo het scenario. De cast bestaat uit onder meer Sanne den Hartogh, Renée Soutendijk, Raymond Thiry en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Publiekspremière vrijdag 20 september
Jij kan aanwezig zijn bij de première van Witte Flits, een filmervaring die onvergetelijk belooft te zijn! Koop nu je tickets en zie de film, tegelijk met de officiële opening in de Stadsschouwburg, als eerste op het grote witte doek. Tijdens de publiekspremière krijg je ook de kans om enkele crew en/of castleden jouw vragen te stellen.

Categorie: Speelfilm
Thema: Arthouse, Drama, Familie & Vriendschap