Ga naar inhoud
Stills

When You Get Home

Regie: Ben Brand
Even een appje lezen of iemand bellen terwijl je achter het stuur zit? Dat doe je niet meer na het zien van deze korte film, waarin een Franse politieman zich ontfermt over een huilende baby.
Filmversie van de commercial die wereldwijd viral ging, waarschuwt op een originele en indringende manier voor de gevaren van het gebruik van smartphones achter het stuur. Het filmpje gaat niet over de chauffeur of het bellen en sms’en zelf, maar over de mogelijke ingrijpende gevolgen. De maker werd geïnspireerd door een nieuwsfoto van een politieagent die zich in een weiland over een klein meisje ontfermde, terwijl op de achtergrond de over de kop gerolde auto te zien was waarin haar gezin een ongeluk kreeg – met dodelijke afloop voor de vader.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: When You Get Home
Jaar: 2018
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.