De thuiswerkplek is al aardig ingeburgerd. Maar hoe zouden privé en werk in de toekomst kunnen eruitzien, onder invloed van technologische innovaties? Ontdek het door virtueel te tuinieren!

Het mixed mediaproject Weightless Bricks Act II: Collaboration speculeert op toekomstige rollen van het freelancen en het werken op afstand, waarin de privésfeer en de werkplek één worden. Het demonstreert dat je door het ontwerpen van interactieve virtuele omgevingen de perceptie van je lichaam kunt uitbreiden.

Twee deelnemers delen een virtuele tuin, met twee échte objecten. Dankzij tracking software kunnen de deelnemers deze traceerbare voorwerpen oppakken met hun eigen handen: de een bijvoorbeeld de gieter, de ander de hark. De deelnemers worden uitgenodigd om met elkaar te communiceren, of ze nu in werkelijkheid naast elkaar staan of mijlenver verwijderd zijn. Gezamenlijk is er voldoening en comfort te vinden door het virtueel tuinieren, maar het werkelijke effect van jouw acties op de wijdere wereld blijft versluierd en buiten bereik, net als jijzelf. Dit werk maakt deel uit van Weightless Bricks & Other Stories About the Future of Virtual Workspace, een doorlopend onderzoeksgestuurd ontwerpproject.

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 3 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Klik hier om voor dit werk een ticket voor een tijdslot te bestellen.

Credits

Sound Design
Voice-over
Still fotografie
Interface en interaction design
Productiebedrijf
Soft Bodies
Production Design
Stichting MU Art Foundation
Bmade
Still fotografie
Stichting MU Art Foundation
Interface en interaction design
Pelikan Party Studios

Titel: Weightless Bricks Act II: Collaboration
Jaar: 2020
Duur : 15 minuten
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

ExperimenteelNatuur & MilieuGeschiedenisKunst & CultuurAnimatieWetenschapReizenActie & AvontuurMediaMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Interactive (2020)
Paula Strunden
Beste Interactive (2020)
John Cruwys

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.