Ga naar inhoud
Still

Waldstille

Regie: Martijn Maria Smits
Drama waarin Ben, twee jaar nadat hij bij een ongeluk de dood van zijn vriendin veroorzaakte, terugkeert naar zijn geboortedorp. Daar heeft zijn schoonfamilie voogdij gekregen over zijn dochtertje.

Drama waarin Ben zich de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals haalt als hij dronken een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin Tinka sterft. Ben wordt naar de gevangenis gestuurd en zijn verbitterde schoonfamilie krijgt de voogdij over zijn dochtertje Cindy. Wanneer Ben na lange tijd weer naar het zuidelijk gelegen dorp Waldstille terugkeert, is hij van plan om het contact met Cindy zo snel mogelijk te herstellen - ondanks tegenwerking van zijn schoonouders.
Titel: Waldstille
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Inschrijving Hollands Diep Forum van de Regisseurs Competitie Drama

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2017)
Marie-Louise Stheins

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2017)
Thomas Ryckewaert
Beste Mannelijke Bijrol (2017)
Johan Leysen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.