Kort drama waarin Emma's vakantie met haar beste vriendin Julia wordt verstoord door de komst van een groepje Franse jongens. Ze wordt plots geconfronteerd met onverwachte gevoelens.
De vijftienjarige Emma en haar hartsvriendin Julia genieten samen van de zomer op een camping in Frankrijk. Als een groepje oudere Franse jongens op het veldje tegenover hen komt staan, heeft Julia alleen nog maar oog voor hen. Emma probeert mee te doen, maar het gaat haar niet natuurlijk af. Terwijl Emma in dit korte drama Julia observeert in de eerste, speelse verkenningen van haar seksualiteit, worden bij haarzelf verwarrende gevoelens aangewakkerd.

Titel: Vlam
Jaar: 2018
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2018

LGBTQ+Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.