Ga naar inhoud
Herman Brood, even ongrijpbaar als extravagant in leven en dood. Niet eerder vertoond materiaal en sleutelfiguren uit zijn leven proberen zijn mysteries te ontraadselen.
Op 11 juli 2001 springt Herman Brood van het dak van het Hilton. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als zijn leven; waarin hij van begin tot eind worstelde met het zijn van een mens en een mythe. In video’s, liedteksten en interviews liet hij een kruimelspoor achter dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood opriep. De documentaire duikt in het verleden om via niet eerder vertoond materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden, de belangrijke momenten te herbeleven.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
BlazHoffski Productions BV
Levy Productions
Dennis Alink Films
Distributie
Amstelfilm
Postproductiebedrijf
Redline

Titel: Unknown Brood
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

Kunst & CultuurMuziekGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.