Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.
Zo zou de wereld eruitzien als mens en dier van plaats wisselden: blote dames liggen in de wei; een oude opa ligt te dutten op een verwarming, terwijl een dikke man het strand op rolt en plastic uitkotst. Dieren nemen hun huismensjes liefdevol mee naar de mensenarts en proberen aangespoelde mensen te redden. Maar op andere momenten behandelen ze mensen even respect- als genadeloos. De animatiefilm houdt de kijkers een spiegel voor en laat zo de liefde zien die mensen voor dieren voelen én het leed dat wij hen bewust of onbewust aandoen. Gemaakt in het kader van Ultrakort.

Credits

Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Family Affair Films
Postproductiebedrijf
Het Raam Digital Cinema

Titel: Ultrakort - Human Nature
Jaar: 2019
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

AnimatieMaatschappijHumorDramaNatuur & Milieu

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2019)
Sverre Fredriksen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.