Op verdriet is niemand voorbereid. Op een zomerochtend tussen tien en twaalf komt na een onheilstijding het leven van een familie tot stilstand, terwijl de wereld om hen heen onverbiddelijk doorgaat.

Op een gewone zonnige dag kantelt het leven van een gewoon Rotterdams gezin. Het ene moment is Mike thuis met zijn vriendinnetje Katja aan het dollen. Het volgende moment belt de politie aan met een onheilstijding en gaat het tweetal met de agenten op zoek naar Mike's ouders. In een strakke, observerende stijl laat Peter Hoogendoorn in dit, op een eigen ervaring gebaseerde, bioscoopdebuut zien hoe onhandig mensen zijn als een tragedie zich aandient - en hoe moeilijk verdriet een uitweg vindt. De ernst van de situatie botst met de soms tragikomische banaliteit van alledag.

Titel: Tussen 10 en 12
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities, Grenzeloos Nederlands, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2015

Drama

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2015)
Peter Hoogendoorn
Beste Actrice (2015)
Elise van 't Laar

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2015)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.