Sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 z’n natte voeten zat is. Hij fietst naar Zuid-Italië, begint er een tulpenkwekerij en groeit uit tot een legende.
Na de watersnoodramp in 1953 besluit Gauke, een romantische Zeeuwse boer, dat hij nooit meer natte voeten wil hebben. Hij stapt op zijn fiets en trapt net zo lang door tot hij eindigt in een Zuid-Italiaans dorpje. Daar begint hij zijn nieuwe, verbeterde leven en kweekt hij op miraculeuze wijze tulpen die de grijze rotsomgeving opfleuren. Gauke groeit er uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur in deze sprookjesachtige tragikomedie te achterhalen wat er met de Hollandse boer is gebeurd.


Titel: Tulipani
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

GeschiedenisRomantiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.