Ga naar inhoud
Boekverfilming, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van A.F. Th. van der Heijden, waarin het noodlottige verkeersongeluk van diens zoon Tonio en de verwerking van het verlies centraal staan.
Op Eerste Pinksterdag 2010 komt de 21-jarige Tonio bij een ongeluk om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies. Terwijl Mirjam strijdt tegen een neerwaartse spiraal, doet Adri het enige waar hij dan toe in staat is: in zijn herinnering graven en schrijven. Wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan het noodlottige ongeval, en is er überhaupt betekenis te vinden in dit verlies? Drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van A.F. Th. van der Heijden.

Titel: Tonio
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

Drama

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2017)
Sander Vos (NCE)

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2017)
Guido van Gennep (NSC)
Beste Film (2017)
Sabine Brian
Beste Actrice (2017)
Rifka Lodeizen
Beste Production Design (2017)
Harry Ammerlaan
Beste Acteur (2017)
Pierre Bokma
Beste Film (2017)
Sytze van der Laan
Beste Film (2017)
Alain de Levita
Beste Regie (2017)
Paula van der Oest

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.