Ga naar inhoud
Still

Toen was geluk heel gewoon - de film

Regie: Ineke Houtman
Ras-Rotterdammers Jaap en Nel Kooiman, Simon Stokvis en meneer Harmsen maken hun debuut op het witte doek. De door Jaap uit het raam gegooide tv na de verloren WK-finale in 1974 vormt de opmaat van een komische familiefilm.
Ras-Rotterdammers Jaap en Nel Kooiman, Simon Stokvis en meneer Harmsen maken hun debuut op het witte doek. Het is 1974 en Nederland heeft net de heroïsche WK-finale verloren. Uit pure frustratie gooit Jaap de tv het raam uit. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een komische familiefilm waarin Jaap het zwaar te verduren krijgt. Van een schoonmoeder die hem aanklaagt voor moord op haar hondje tot een echtgenote die valt voor de charmes van haar, nota bene Amsterdamse, yogaleraar.
Titel: Toen was geluk heel gewoon - de film
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie Gast van het Jaar: Fons Merkies Gouden FilmsGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.