Ga naar inhoud
3_Three_Minutes_A_Lengthening_US_Holocaust_Memorial_Museum.jpg

Three Minutes - A Lengthening

Regie: Bianca Stigter
Hoe lang kunnen drie minuten duren? Amateuropnamen uit 1938 - het enige filmmateriaal van Joodse bewoners van een Pools stadje - worden vol verbeelding gemonteerd zodat het onvermijdelijke einde uitstel krijgt.

In 1938 filmde David Kurtz de Joodse inwoners van het Poolse stadje Nasielsk. Ze doen hun gewone dingen, of drommen nieuwsgierig rond de camera. Wij kijken terug. We weten hoe het afliep, maar zolang we kijken zijn ze er nog. Drie minuten beeld, grotendeels in kleur, het enige bewegende materiaal dat bekend is van deze Joodse gemeenschap. Wat vertelt dit over hen? Deze bijzondere found footage werd vol verbeelding gemonteerd tot een indrukwekkend filmessay dat langer dan een uur duurt. Zo is schrijver Glenn Kurtz (David Kurtz' kleinzoon) te horen, net als Maurice Chandler, die als jongen in de oorspronkelijke opnames opdook. Helena Bonham Carter treedt op als verteller.

Credits

Producent
Coproducent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Titel: Three Minutes - A Lengthening
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2022)
Bianca Stigter

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Three_Minutes_A_Lengthening_US_Holocaust_Memorial_Museum.jpg