Ga naar inhoud
Filmische mengeling van documentaire en fictie over het Deense Odin Teatret; een hechte groep theatermakers die al vijftig jaar samenwerkt. Hoe houdt de groep stand, nu oudere leden wegvallen?
In een mengeling van documentaire en fictie neemt deze film ons mee op reis door het universum van Odin Teatret, een uniek theatergezelschap, opgericht in 1964 door de beroemde Italiaanse regisseur Eugenio Barba (1936) en gevestigd in een oude boerderij in Denemarken. Hoe lukt het deze theaterfamilie om zo meer dan vijftig jaar lang bijeen te blijven? Met het verstrijken van de tijd moet de hechte groep zien te dealen met de vergankelijkheid van het leven, in een bestaan waarin theater en de alledaagse werkelijkheid zo dicht bij elkaar liggen.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Interakt Productions B.V.
Distributie
Mokum Filmdistributie
Sound Design
Acousmatics

Titel: The Secret Room - A Journey into the Universe of Odin Teatret
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurGeschiedenisBuitenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.