Ga naar inhoud
De levens van verschillende personages met diverse achtergronden, die allen om uiteenlopende redenen in Amsterdam verzeild zijn geraakt, raken onomkeerbaar met elkaar verbonden.
Deze rauw-poëtische mozaïekvertelling vervlecht de verhaallijnen van verschillende personages die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken en ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

Titel: The Paradise Suite
Jaar: 2015
Duur : 2 uur, 3 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Panorama, Forum van de Regisseurs, Top 10 Festivallieveling
Editie: NFF 2015

MaatschappijGeschiedenisPolitiekDramaReizenMisdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2016)
Issaka Sawadogo
Beste Scenario (2016)
Joost van Ginkel
Beste Film (2016)
Jeroen Beker
Beste Film (2016)
Ellen Havenith

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2016)
Raymond Thiry

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.