Ga naar inhoud
Non-lineaire, online sciencefiction over de creatie van een levend organisme, opgebouwd uit menselijke cellen. Hoe complex is dat wetenschappelijke proces en wat zijn de ethische implicaties ervan?
Cornelis Vlasman is een veelzijdige, eigenzinnige bioloog die het aandurft om zijn eigen cellen in te zetten om een levend organisme te ontwikkelen. Hij doet dat samen met een zelfgekozen team wetenschappers en een eigen onderzoekslab. In dit non-lineaire, online sciencefictionverhaal, dat thematisch doet denken aan Mary Shelley’s Frankenstein, wordt middels zo’n vijftig aanklikbare video’s uit de doeken gedaan hoe het proces in zijn werk gaat, tegen welke complexe problemen het team aanloopt en welke ethische kwesties opborrelen.


Titel: The Modular Body
Jaar: 2016
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving INT
Editie: NFF 2016

GezondheidAnimatieMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Interactive (2016)
Floris Kaayk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.