Ga naar inhoud
Deze korte experimentele documentaire portretteert op eigenzinnige wijze vier mensen met een tot de verbeelding sprekende baan als imitator. Wat doet het werk met hun eigen identiteit?
Merante, Timothy, Marciano en Frank reizen voor hun baan als imitator de wereld over om mensen te amuseren of om juist de leegte te vullen van beroemdheden die niet meer in leven zijn. Wat doet dit bijzondere werk met hun eigen identiteit? Lukt het hen om, ondanks alles, hun Hollandse nuchterheid te behouden? Door inzet van een green screen wordt een contrasterend beeld geschetst van twee uitersten in dit bestaan van verbeelding: het glamoureuze leven dat de vier misschien in gedachten hadden, en een realiteit die er heel anders uit kan zien.

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Valk Productions

Titel: The Great Pretenders
Jaar: 2020
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2020

AnimatieHumorMuziekExperimenteel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.