Ga naar inhoud
Het zit Tex niet mee. Als een jongen haar ook nog eens laat zitten, breekt er iets in haar dat wellicht onherstelbaar is. Ze neemt wraak.
Het regiedebuut van de als acteur bekende Jonas Smulders volgt de zeventienjarige Tex, een puberende meid uit Amsterdam die in de knoop zit met zichzelf. Een opleiding volgt ze niet meer. Ze werkt in plaats daarvan in een autowasserette en verzorgt thuis haar zieke vader. Als de jongen waar ze verliefd op is haar dumpt, is dat de spreekwoordelijke druppel. Tex zint op wraak, maar heeft nog niet zo goed in de gaten hoe haar handelingen invloed kunnen hebben op de rest van haar bestaan.

Titel: Tex
Jaar: 2017
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2018

DramaRomantiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.