Ga naar inhoud
Stills

Terug naar de Akbarstraat

Regie: Gülsah Dogan
Documentaire tweeluik over de metamorfose die de Akbarstraat in vijftien jaar onderging. Wat deed stedelijke vernieuwing met deze van oudsher multiculturele, Amsterdamse arbeidersbuurt?
In 2001 streek Felix Rottenberg neer in de multiculturele Akbarstraat. Hij filmde er maandenlang en legde de buurt tot in de haarvaten vast. In 2018 keerde hij terug naar de wijk, die in de tussentijd een grootse stedelijke vernieuwing onderging. Duizend woningen werden gesloopt en veertienhonderd grotendeels koop- en luxere huurwoningen kwamen erbij. Wat deed dit met het buurtgevoel en de bevolkingssamenstelling? Documentaire tweeluik over de metamorfose van een Amsterdamse straat.

Credits

Uitvoerend Producent
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Terug naar de Akbarstraat
Jaar: 2019
Duur : 1 uur
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019
PolitiekMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.