Ga naar inhoud
Een vader onderneemt een roadtrip met zijn bijna volwassen zoon, die hij al zes jaar niet meer heeft gezien. Hoe dat kwam, wordt in deze documentaire stukje bij beetje duidelijk als de twee hun band proberen te herstellen.
Jacinto heeft zijn bijna volwassen zoon Shakur al zes jaar niet meer gezien. Nu gaat hij met de jongen op een roadtrip, in een poging de verhoudingen te repareren. Hij leert zijn zoon autorijden, praat met hem over ditjes en datjes en speelt met hem: schaakpartijtjes en bowlen. In Jacinto's telefoongesprekken met zijn vriendin wordt iets meer duidelijk over het verleden – bijvoorbeeld dat de zoon weggehaald moest worden door Bureau Jeugdzorg. De intieme film laat zien dat Jacinto veel van zijn zoon houdt, maar ook beseft hoeveel schade er is aangericht.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
IJswater Films
Omroep
KRO-NCRV
Distributie
IJswater Films
Postproductiebedrijf
Storm Post Production

Titel: Teledoc Campus - Vader
Jaar: 2019
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

Reizen

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2019)
Isabel Lamberti

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.