Ga naar inhoud
Still

Ventoux

Regie: Nicole van Kilsdonk
Drama over vier mannen die de berg op fietsen die ze dertig jaar eerder ook beklommen. De Mont Ventoux maakte destijds in één klap een einde aan de zorgeloze levens van de middelbare schoolvrienden.
Vier mannen beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux: journalist Bart, drugscrimineel André, snaartheoreticus Joost en reisbureau-uitbater David. Dertig jaar geleden deden zij hetzelfde, als middelbare schoolvrienden, alleen waren zij toen met vijf jongens. En met de prachtige Laura. Spoken keren terug uit het verleden als de vier vrienden van weleer zich opnieuw wagen aan de uitputtende klim naar de top van de berg die destijds in één klap een einde maakte aan hun zorgeloze levens. Schrijver Bert Wagendorp bewerkte het scenario van het filmdrama tevens tot een roman.
Titel: Ventoux
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films ReizenRomantiekDramaHumorSport

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.