Drama over de jonge Marokkaan Fettah die - na jarenlang Europese toeristen te hebben zien komen en gaan - besluit om zijn dorp te verlaten. Op zijn surfboard waagt hij de gevaarlijke oversteek naar Europa.
Fettah ziet in zijn Marokkaanse dorpje aan de kust veel Europese windsurfers komen en gaan. De jonge visser krijgt de sport zelf ook onder de knie. Na zijn ontmoeting met de Nederlandse Alexandra besluit hij op zijn surfplank de oversteek naar Europa te wagen. De regisseur liet zich inspireren door zijn eigen surfervaringen in Marokko. Balancerend tussen poëzie en realisme vangt hij in het drama niet alleen het verlangen naar vrijheid, maar ook wat Fettah achterlaat: zijn kleine zusje dat hij in vertrouwen neemt, het dorpsleven en de herinneringen aan zijn ouders.

Titel: Atlantic.
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

MaatschappijReizenDramaActie & Avontuur

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2015)
Jasper Wolf (NSC)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.