Ga naar inhoud
Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van... taxichauffeur Marcel. Hij kijkt het hele jaar uit naar het moment waarop hij met mijter en staf op pad mag. Het sprookje vergt een grondige voorbereiding.
Taxichauffeur Marcel kijkt het hele jaar uit naar het moment waarop hij kan transformeren in zijn alter ego: Sinterklaas. In de rol van Goedheiligman verspreidt hij in Den Helder vreugde en cadeautjes. In een tijd waarin het steeds ingewikkelder wordt om een sprookje in stand te houden, is het telkens weer de vraag of het Marcel lukt om iedereen mee te nemen in de illusie. Niet alleen zijn eigen voorbereiding is van belang, ook zijn Pieten-team instrueert hij tot in de puntjes.

Credits

Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Raamw3rk

Titel: Teledoc Campus - Sinterklaas bestaat
Jaar: 2017
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2017

Kunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.