Ga naar inhoud
stills

Teledoc Campus - Dichterbij

Regie: Caroline Keman
Is woordkunstenaar Hilmano van Velzen, alias Dakloze Dichter, na een half mensenleven op straat in rustiger vaarwater terechtgekomen?
Hilmano van Velzen, de 'Dakloze Dichter' én BN-er, wil niets liever dan beroemd worden met zijn poëzie. Maar zijn verslaving en karakter staan hem daarbij in de weg. De documentaire volgt Hilmano tijdens zijn zoektocht naar erkenning en zijn constante worsteling met drugs en zichzelf. Kunnen zijn gedichten hem de erkenning geven waar hij, na een straatleven van 37 jaar, zo naar hunkert? Geloof het of niet/een dakloze dichter/is eindelijk met het eindeloos rennen/eindelijk thuis/en voelt zo frank en vrij en bevrijd.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Copper Views Film Productions
Omroep
EOdocs
Postproductiebedrijf
Postready
Titel: Teledoc Campus - Dichterbij
Jaar: 2020
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020
NFF Debuutcompetitie MaatschappijFamiliebandenEtniciteitKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.